Over André

André Vrolijk is een meester op de accordeon. Hij speelt diverse stijlen waaronder Franse chansons, tango, klassiek, jazz en is zowel als solist als met een combo inzetbaar.

Op 8-jarige leeftijd is hij met accordeonles begonnen bij Coen van Orsouw. Na zijn middelbare schoolopleiding is hij in 1980 bij zijn vader in het café (café ” De Vrolijke Noot” te Amsterdam) gaan spelen en heeft dat bijna 11-jaar gedaan.

Het “André Vrolijk Jazz-kwartet”, “Enchanté” met franse chansons-, musette-, Zuid-Amerikaans-, tango-en jazzy-repertoire, en “Tintje Mokum” uiteraard met veel Amsterdams repertoire.

André heeft in het tango orkest van “Danny Malando” gespeeld waar hij de c.d. “Olé Tango” mee heeft gemaakt. Hij heeft in een tv uitzending met het “Metropole orkest” gespeeld en was lange tijd muzikaal leider van het Zwanenkoor uit Amsterdam waarmee hij de c.d. “Aan jou mooi Amsterdam” heeft opgenomen. Ook heeft hij in diverse radio- en t.v. uitzendingen gespeeld en aan verschillende andere cd’s meegewerkt. Op 26-januari 2002 speelde André zelfs op het vrijgezellenfeest van prins Willem-Alexander en Maxima voor de Koninklijke familie.

24-augustus 2003 is er een c.d.-presentatie geweest van zijn eerste c.d. “Getting Sentimental”, waarop hij samen met Frits Landesbergen, Jeroen de Rijk, Edwin Corzilius, Martien Oster en Gijs Dijkhuizen heerlijke jazz standards ten gehore brengt.