Over Frits

Frits Landesbergen. Slagwerker en vibrafonist met een internationale reputatie. Geboren te Voorschoten in 1961, opgegroeid in Hoorn. Studeerde in 1985 cum laude af  aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na het winnen van de Pall Mall Award, de Wessel Ilcken Prijs en de AVRO Cultuurprijs gingen alle deuren voor hem open en hij heeft hij talloze theatournees gemaakt met o.a. Madeline Bell, Louis van Dijk, Cor Bakker, Joke Bruijs, het Rosenberg Trio en Edwin Rutten. Sinds een aantal jaren tourt hij met de wereldbefaamde jazzpianist Monty Alexander.Als freelancer heeft Frits gewerkt met o.a.: Georgie Fame, Milt Jackson. Toots Thielemans. Eddie Daniels, Louis van Dijk, Thijs van Leer, Scott Hamilton, Joe Pass, Buddy de Franco, Monty Alexander.

Frits Landesbergen is all-round. Niet alleen is hij Neerlands beste jazz-vibrafonist, hij is ook een voortreffelijke drummer en arrangeur. Daarnaast is beheert hij zijn eigen boekingsburo en is hij producent.

Samen met Jeroen de Rijk richtte hij in 1998 Baileo Music Productions op. Een muziekproductiebedrijf waar o.a. opdrachtmuziek wordt gemaakt voor commercials en bedrijfsfilms en waarin een eigen label is opgenomen. Op dit Frits Landesbergen speelde mee op zo’n 90 CD’s als ‘sideman’ bij Madeline Bell, Ann Burton, Louis van Dijk, Laura Fygi, Rosenberg trio, Thijs van Leer, Metropole Orkest, London Symphony Orchestra.

Inmiddels is Frits ook toegetreden tot de vaste begeleidingsgroep van Monty Alexander. Met Monty Alexander tourt Frits door Amerika, Australië en Europa.

Bekijk fragmenten van Frits: