Over Sarah

Sarah Fairfield debuteerde in 2005 met het album ‘Green’. De singles ‘Fly away’ en ‘The game’ stonden wekenlang op de playlists van radio 1 en 2. Het album werd behalve in de Benelux ook uitgebracht in Engeland en Taiwan en trok de aandacht van Dan Cleary, manager van Natalie Cole, Carole King en The Carpenters, die haar in contact bracht met de legendarische Amerikaanse labels Verve en Blue Note records.
Haar tweede album ‘Dreams & Schemes & Parades’. Een kleurrijk album van een unieke singer/songwriter met een geheel eigen stijl waarin invloeden van Joni Mitchell en Kate Bush maar ook The Beatles, 10cc en Fleetwood Mac te horen zijn.
Sarah Fairfield, het alter-ego van Anneloes Verveld, studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam in 2001. In 1999 won zij de prijs van de Stichting Jazz Talent en in 2001 de Ann Burton award. Zij stond in de theaters met haar eigen programma en was soliste bij het Metropole orkest. Sarah trad op in programma’s op radio 2, 747 AM en de Concertzender en in het televisieprogramma Vrije geluiden van de VPRO. Van 2003 tot 2006 was zij de vaste zangeres in het programma Opium van de AVRO. Haar nummer ‘Fly away’ werd gefeatured in de bioscoopfilm ‘Afblijven!’ van Maria Peters. Sarah stond in de lijst van ‘100 meest veelbelovende nederlandse vrouwen’ van het tijdschrift BLVD, en schreef en zong het nationale klimaatlied 2009.

Bekijk fragmenten van Sarah: